Heweso

❝ Arzu varsa çözümde vardır. ❞
Anonim

MENÜ

KOBİ´lerin İnternet Stratejileri Nasıl Olmalı?

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler İçin Web Sayfası Çalışmaları Nasıl Olamalıdır?

İnternet, kablosuz iletişim, veri işleme ve saklama kapasitelerinin artması ve ucuzlaması 2000’li yılların teknolojik alandaki önemli değişiklikleri oldu. Teknolojik alandaki bu gelişmeler ülkelerin ekonomisini, mesleklerin yapısını, insan gücü profilini, yönetim biçimlerini, iş yapma biçimlerini, ticaretini, kültürünü, eğitimini, sağlığını, eğlencesini kısaca yaşamın her alanını etkisine alarak dönüştürmeye başladı.

Ortaya çıkan ekonomi şekline bilgi temelli ekonomi, e-ekonomi, dijital ekonomi, yeni ekonomi, internet ekonomi gibi isimler veriliyor. Bilgi temelli ekonomi, küreselleşmeyle birlikte rekabetin çok yoğun olduğu pazarlar yarattı. Yeni ekonomide işletmeler, yeni pazarlama kavramlarına, yaklaşımlarına hatta pazarlamayı, pazarlama bölümünün dışına çıkararak işletmenin bütününe yaymalı... Bu yaklaşımlarla uzun dönemli müşteri bağımlılığı ve tatmini hedefleyen pazarlama kültürünün oluşturulması gerekiyor.

Ancak bu gerçekleştiğinde işletme, yeni rekabet koşulları altında daha akılcı çözümler geliştirerek hedeflerine ulaşabilir. Bilgi temelli ekonomide, yeni pazarlama paradigmasını yönlendiren 3 önemli faktör var: Müşteri değeri, ana yetenek ve işbirliği zincirleri.

KOBİ’lerin yeni rekabet koşullarına uyum sağlaması ve rekabet avantajı elde etmesi için internetin sunduğu imkanlar dahilinde doğru yol haritası oluşturması gerekiyor. KOBİ’ler, global rekabette öne geçmeleri için dünyada dönüşümü sağlayan başarılı kurumların uyguladığı 5 adımlık e-iş modelini uygulamalı:

E-posta: İnternet iletişimine açılan ilk kapı e-postadır. O zaman KOBİ’ler iç ve dış iletişimde “e-posta stratejileri” oluşturmalı ve iletişimin verimli olması için devamlı iyileştirilmelidir.

Web sayfası: Kurumların ürün ve hizmetlerini müşteri odaklı, kurumsal imajı destekleyici web siteleri oluşturmaları gerekir. Eğer web site müşteri odaklı değilse, kurum, web sitesini kapatsa daha iyi olacaktır.

E-ticaret: Satın alma ve satış süreçlerini destekleyecek e-ticaret politikaları geliştirilerek maliyetler düşürülmeli ve verimlilik arttırılmalıdır. Klasik satın alma-satış süreçleri ile İnternet aracılığıyla yapılacak satın alma-satış süreçleri birleştirilmeli ve ortak hareket edilmelidir.

Kaynak: Bu yazı, Kolay İletişim tarafından, KobiFinans için, gazeteci Levent Karadağ’ın haberinden derlenerek hazırlanmıştır.

www.milliyet.com.tr

Diğer Başlıklar

.tr alan adında yeni dönemİlk gelen ilk alırkuralı uygulanacak: .tr alan adında yeni dönem başlıyor!

23 Ağustos Dünya Hashtag Gününün bu yıl 15. yıl dönümü!

İnternet Hız Rekoru Yeniden Kırıldıİnternet kullanımı dünyada artmaya devam ederken hız konusunda da yeni gelişmeler yaşanıyor.

WhatsApp Yeni Güncellemesi ile Karşınızda!Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp yeni güncellemesi ile karşınızda

Elon Musk, 44 Milyar Dolara Twitterı Satın AldıElon Musk uzun süren çabalar sonucunda Twitterı satın aldı.

WhatsApp Gruplara Anket Özelliğini GetiriyorDünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, sesli mesajlara altı yeni özellik getireceğini duyurdu.

KVKK Nedir?6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kısaca KVKK, 7 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Instagram Yeni Özelliği ile Anne ve Babalar Çocuklarını DenetleyebilecekPopüler sosyal medya platformu olan Instagram, Aile Merkezi isimli yeni özelliğini ABD li kullanıcıların beğenisine sundu.

İnternet ve Sosyal Medya Platformlarında Verilerinizi Korumanızı Sağlayan İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Nedir?Sosyal medya platformları başta olmak üzere internetteki tüm hesaplarımızı korumak için tek bir şifre yeterli değildir.

Instagram Videolarına Otomatik Türkçe Altyazı Özelliği GeldiDünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram iki yeni özellik daha getirdi.

Bu yazı 7502 defa okunmuştur.

Bayilik Başvurusu

Heweso Ürünlerini satmaya hazır mısınız?