Heweso

❝ Başarı, yalnız sözlüklerde "çalışmadan " önce gelir. ❞
Anonim

MENÜ

İnternette Fark Yaratanlar

> eBAY: 1995’te Pierre Omidyar tarafından Amerika’da kuruldu. 168 milyon kullanıcısı var. Açık artırma ve alışveriş hizmetleri veriyor. Sitede canlı hayvan, silah, havai fişek dışında, ikinci el giysiden eve kadar pek çok ürüne ulaşabiliyorsunuz. eBay’de ünlü markaların kullanılmamış ürünlerini de bulabilirsiniz.

> Wikipedia: Jimmy Wales’in kurduğu site online ansiklopedi hizmeti veriyor. Herkese açık ve sürekli güncelleniyor. Her gün 900.000’den fazla kişinin ziyaret ettiği sitede en iyi camın nasıl yapılacağından uzay araştırmalarına, bebek bezi kullanımına kadar aradığınız her konu hakkında bilgi bulabiliyorsunuz.

> Napster: Shawn Fanning’in üniversite öğrencisiyken müzik dosyalarını arkadaşlarıyla paylaşmak için kurduğu Napster bir müzik paylaşım sitesi. 500.000 abonesi var. 1999 yılında kurulduğunda yasal bir site değildi. 2000’de popüler olan Napster’ın geçmiş dönemlerden kalan milyonlarca dolar telif hakkını ödemek zorunda kalmadan önce 70 milyon kullanıcısı vardı.

> Blogger: 1999’da Amerika’da kuruldu. 18,5 milyon özel ziyaretçisi olan Blogger, insanlara internette günlük “blog” alanı açıyor. Kurucusu Ewan Williams’ın önce tereddütleri vardı. Çünkü sitenin, eğlenceli olmasına rağmen, maddi bir getirisi olmayacağını düşünüyordu. Fakat bugün pek çok kişi deneyimlerini paylaşmak ve kendilerini anlatmak için Blogger’ı kullanıyor. Şu an sitede milyonlarca blog olmasına rağmen net bir sayı söylenemiyor; çünkü her dakika yenisi ekleniyor.

> Friendsreunited: Steve ve Julie Pankhurst’ün 1999’da İngiltere’de kurduğu bu okul sitesinin bugün 15 milyon üyesi var. Julie Pankhurst hamileyken okuldan ayrıldıktan sonra arkadaşlarının neler yaptığını ve nerede olduklarını çok merak ediyordu. Bilgisayar programcısı olan eşiyle birlikte eski arkadaşlarına ulaşmak için bu siteyi yarattı. Friendsreunited 2001’de bir radyo programında günün sitesi seçilince, üye sayısı aniden 3.000’den 19.000’e çıkmıştı.

> Myspace: İnternette sosyal iletişim hizmetleri veren site 2003’te Amerika’da Tom Anderson ve Chris DeWolfe tarafından kuruldu. Bugün 100 milyon üyesi var ve İngiltere’de BBC’den bile daha fazla tıklanıyor. Dünyanın en çok ziyaret edilen dördüncü sitesi. Müzik yükleme ve dinleme imkanı 2 milyondan fazla grubu cezbetti. Bugünün ünlü isimleri Lily Allen ve Arctic Monkeys, ünlerini burada yayılan fısıltılara borçlu biraz da.

> Amazon: Dünyanın en büyük kitap, CD ve DVD dükkânı olan Amazon, Jeff Bezos öncülüğünde 1994’te Amerika’da kuruldu. Serüvenine Seattle’da küçük bir ofiste başlayan sitenin bugün 250 ülkede yaklaşık 35 milyon müşterisi var ve yıllık geliri 8 milyar dolar. Time dergisi Bezos’u 1999’da yılın adamı seçmişti.

> Slashdot: 1997’de Amerika’da kurulan ve teknolojiyle ilgili en son haberleri veren Slashdot aynı zamanda bir forum sitesi. Kurucusu Rob Malda, Time dergisi tarafında dünyanın en büyük 100 yenilikçisinden biri seçildi. Malda şu anda 5,5 milyon kullanıcısı bulunan siteyi 1999’da Andover adlı şirkete 5 milyon dolara sattı.

> Craigslist: Basit ama hizmet ağı oldukça geniş bir seri ilanlar sitesi olan Craigslist 1995’te Amerika’da Craig Newmark tarafından kuruldu. Amerika’nın şehir hayatını yansıtan site sadece ev kiralamak, araba satmak için değil, arkadaş bulmakta bile kullanılıyor. Bugün milyonlarca ziyaretçisine ücretsiz hizmet veren site, kullanıcılarına çok az sansür uyguluyor. Birçok kişinin ilanlarını gazete yerine Craigslist’e vermesinin, gazetelerin gelirlerinin azalmasına neden olduğuna dair teoriler var.

> Google: Arama motoru Google her gün 1 milyar arama isteğine yanıt veriyor. Larry Page ve Sergey Brin tarafından 1998’de Amerika’da kurulan site, tarihin en hızlı büyüyen şirketi. Elektronik posta adresi Gmail’den, sanal harita Google Earth’e kadar yaptıkları her iş başarılı oldu.

> Yahoo: 1994’te Jerry Yang ve David Filo tarafından hobi amacıyla kuruldu. Şu an günde 3,4 milyar hit ile internetin en çok tıklanan sitesi. Google’ın arama motoru olarak bariz üstünlüğü sonucu zamanla elektronik posta üzerine yoğunlaşmış olsa da, mesaj, alışveriş, oyun gibi pek çok hizmet veriyor.

> YouTube: Chad Hurley, Steve Chen San Mateo ve Jawed Karim’in 2005 yılında Amerika’da kurduğu bir video görüntüsü paylaşım sitesi. Chad Hurley ve Sten Chen’in ev partisinde çektikleri komik videoları paylaşmak için oluşturdukları kolay yol YouTube’un ortaya çıkmasını sağladı. Dünyanın en popüler sitelerinden biri olan YouTube’da her gün 100 milyondan fazla görüntü izleniyor.

> Drudgereport: Matt Drudge’ın 1994’te Amerika’da kurduğu bu haber sitesi, son 12 ayda yaklaşık 3,5 milyar defa tıklandı. Pek çok kişinin son dakika haberlerine ulaşmak için tercih ettiği site, 1998’de Monica Lewinsky skandalını duyuran ilk haber kuruluşu oldu.

Kaynak:Kobifinans Dergisi 12.Sayı

Diğer Başlıklar

.tr alan adında yeni dönemİlk gelen ilk alırkuralı uygulanacak: .tr alan adında yeni dönem başlıyor!

23 Ağustos Dünya Hashtag Gününün bu yıl 15. yıl dönümü!

İnternet Hız Rekoru Yeniden Kırıldıİnternet kullanımı dünyada artmaya devam ederken hız konusunda da yeni gelişmeler yaşanıyor.

WhatsApp Yeni Güncellemesi ile Karşınızda!Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp yeni güncellemesi ile karşınızda

Elon Musk, 44 Milyar Dolara Twitterı Satın AldıElon Musk uzun süren çabalar sonucunda Twitterı satın aldı.

WhatsApp Gruplara Anket Özelliğini GetiriyorDünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, sesli mesajlara altı yeni özellik getireceğini duyurdu.

KVKK Nedir?6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kısaca KVKK, 7 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Instagram Yeni Özelliği ile Anne ve Babalar Çocuklarını DenetleyebilecekPopüler sosyal medya platformu olan Instagram, Aile Merkezi isimli yeni özelliğini ABD li kullanıcıların beğenisine sundu.

İnternet ve Sosyal Medya Platformlarında Verilerinizi Korumanızı Sağlayan İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Nedir?Sosyal medya platformları başta olmak üzere internetteki tüm hesaplarımızı korumak için tek bir şifre yeterli değildir.

Instagram Videolarına Otomatik Türkçe Altyazı Özelliği GeldiDünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram iki yeni özellik daha getirdi.

Bu yazı 7039 defa okunmuştur.

Bayilik Başvurusu

Heweso Ürünlerini satmaya hazır mısınız?