Heweso

❝ Hayatınızı cesurca kabullenin, başarıya dönüştüğünü göreceksiniz. ❞
Emerson

MENÜ

İnternette Doğru ve Yerinde Arama Nasıl Yapılır?

İnternette Doğru ve Yerinde Arama Nasıl Yapılır?

İnternet dünyasında her gün 1 milyondan fazla sayfa açılıyor. Basit bir hesaplama ile yılda 400 milyona yakın sayfa anlamına gelen bu rakam, bir yandan bilgi kirliliğine de neden oluyor. Bu karmaşık bilgi yığını içerisinde doğru bilgiye ulaşabilmek için genelde "arama motoru" olarak tanımlanan rehberler ilk başvurulan nokta oluyor. Herkes tarafından bilinen Google, Yahoo gibi siteler, doğru tekniklerle kullanıldığında, hem zamandan tasarruf hem de en doğru sonuca ulaşmak için doğru bir kanal oluyor.

Ancak burada doğru arama motorlarını kullanmak kadar önemli diğer bir nokta ise doğru arama tekniklerini kullanabilmek.  Etkin ve hızlı bir sonuca ulaşmak için her iki unsurun da bir arada kullanılması gerekiyor.

Doğru Arama Motoru
Arama yapmaya başlamadan önce, ilk olarak aranan şeye en uygun siteyi seçmek gerekiyor. Neredeyse arama konusunda tekel haline gelen "Google" gerçekten de internetin en iyi arama motoru olarak tanımlanabilir. Google’la birlikte Altavista’nın da dahil olduğu genel arama motorları, metin taraması için ideal siteler olarak tanımlanabilir. İnternet’in ilk meşhur arama sitesi olan Yahoo ise kategorik aramalarda uzmanlaşmış durumda.  Kültür, spor, sinema, politika gibi kataloglar altında seçenekler inceltilerek doğru arama yapılabilir. Bunların yanı sıra birden çok arama sitesini kullanan programlar da seçeneklerden biri. Örneğin Copernic’i kullanarak en popüler arama motorlarının tamamını taramak tek bir seferde taramak mümkün.

Arama Yaparken Doğru Yolu Kullanmak

  • Arayacağınız konuyla ilgili anahtar kelime seçin. En doğru sonuç için birden fazla sayıda anahtar kelime seçmelisiniz.
  • İki ya da daha fazla anahtar kelimeyi bağlarken aralarına "and", "&" veya "+" işaretlerini yerleştirin.
  • Kelimeleri parçalı olarak aramak için "?" ve "*” işaretleri kullanılabilir. Tek harfi değişken yaparken "?" (?azlık: yazlık ve sazlık); kelime tamamlamak için ise "*:” (bil*: bilgi ve bilişim) işaretlerini kullan­abilirsiniz.
  • Anahtar kelimelerden hepsinin ayrı ayrı listelemesini istiyorsanız, kelimelerin arasına" i" işareti (Alt Gr+ < veya Alt Gr+ i) koymalısınız.
  • Anahtar kelimeleri tekil yazmaya dikkat edin.
  • Anahtar kelimelerin yan yana bulunduğu sayfalara ulaşmak için kelimeleri çift tırnak içine alın.
  • Anahtar kelimelerden, listelenmesini istemediklerinizi yazmak için başına "-" işareti koyun.
  • İçerisinde mutlaka geçmesini istediğiniz kelimeleri yazarken başına "+" işaretini koyun.


Kaynak: kobifinans.com.tr

Diğer Başlıklar

.tr alan adında yeni dönemİlk gelen ilk alırkuralı uygulanacak: .tr alan adında yeni dönem başlıyor!

23 Ağustos Dünya Hashtag Gününün bu yıl 15. yıl dönümü!

İnternet Hız Rekoru Yeniden Kırıldıİnternet kullanımı dünyada artmaya devam ederken hız konusunda da yeni gelişmeler yaşanıyor.

WhatsApp Yeni Güncellemesi ile Karşınızda!Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp yeni güncellemesi ile karşınızda

Elon Musk, 44 Milyar Dolara Twitterı Satın AldıElon Musk uzun süren çabalar sonucunda Twitterı satın aldı.

WhatsApp Gruplara Anket Özelliğini GetiriyorDünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, sesli mesajlara altı yeni özellik getireceğini duyurdu.

KVKK Nedir?6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kısaca KVKK, 7 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Instagram Yeni Özelliği ile Anne ve Babalar Çocuklarını DenetleyebilecekPopüler sosyal medya platformu olan Instagram, Aile Merkezi isimli yeni özelliğini ABD li kullanıcıların beğenisine sundu.

İnternet ve Sosyal Medya Platformlarında Verilerinizi Korumanızı Sağlayan İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Nedir?Sosyal medya platformları başta olmak üzere internetteki tüm hesaplarımızı korumak için tek bir şifre yeterli değildir.

Instagram Videolarına Otomatik Türkçe Altyazı Özelliği GeldiDünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram iki yeni özellik daha getirdi.

Bu yazı 39283 defa okunmuştur.

Bayilik Başvurusu

Heweso Ürünlerini satmaya hazır mısınız?