Heweso

❝ Küçük avantajların peşinden koşarken büyük başarılardan olabilirsiniz. ❞
Konfüçyus

MENÜ

İnteraktif Pazarlamanın Yolu İnternetten Geçer

Yeni binyılın dünyası, herkesin kendini bir şekilde ifade edebildiği sosyalleşme, araştırma, bilgi edinme ve bilgi verme ortamı haline geldi. Kapsamını bir iki kelime ile ifade etmek, kendi içinde bir dünya olan internet için yeterli mi bilinmez ama kullanıcı sayısındaki artış hızı, bu dünyayı pazarlamanın öncelikli ilgi alanı haline getirdi.

Web siteleri, sosyal ağ siteleri, haber portalları, son yıllarda yeni tüketici kuşağının en büyük meraklarından biri haline geldi. Facebook profilleri, msn yazışmaları, linkedin’deki cv’ler, last fm’deki müzikler, oyun sitelerindeki rekabet, itiraf.com’daki açıklamalar ve yonja’da edinilen arkadaşlar bunlardan yalnızca birkaçı. Yeni kuşa­ğın konuşma konularını büyük çoğunluğunu bunlar oluşturuyor, herkes birbirine hangi ağın üyesi olduğunu ya da bu ortamlarda okudukları yazıları anlatıyor. 15-35 yaş grubu ile bir aradaysanız ve bunlan bilmiyorsanız, kendinizi o ortamda bir yabancı gibi hissediyorsunuz.

Gün içinde en az bir kere zi­yaret edilen web sitelerine olan ilgi, markala­rı ve doğal olarak ajanslarını da harekete geçiriyor. Yeni nesle ulaşmak isteyen şirketler için bu siteler, artık yazılı görsel ve işitsel mecralar gibi ciddi bir öneme sahip. İnternet mecralarındaki reklam pazarı her yıl katlanarak büyüyor ve toplam reklam pastasındaki payını arttırıyor.

Bugün, milyonlarca kullanıcı sayısı ile internet, Türk şirketleri için de tüketicilerine ulaşmada cazip bir mecra oldu.  Türkiye pazarında ulusal ve uluslarası birçok firma interaktif web siteleri ve sosyal ağ site­lerinde farklı uygulamalarla tüke­ticilerine ulaşmaya çalışıyor. Kimi inte­raktif bir web sitesinde uygulamalar yaratıyor, kimi sitelerin arka planında görseline yer veri­yor, kimisi reklamlarla desteklediği kendi sitesini yaratıyor. Veya mucit reklamcıların yaratıcı teknilerinden yararlanıyor.

Bazı sitelerde genel kitle yakalanır­ken, ekşisözlük.com veya sosyomat.com gibi niş sitelerde daha farklı bir kitleye ulaşılabilme şansı söz konusu. Zaten olumlu geri dönüşü, tüm platformları kendi dinamikleri ve gerçeklikleri çerçe­vesinde kullanmak sağlayabiliyor. Bu yüz­den kullanılması amaçlanan sosyal net­workleri veya site ziyaretçilerini iyi anlamak, kullanıcının dene­yimini algılayıp ona göre pazarlama çö­zümleri üretmek gerekiyor.

Interaktif bir sayfanın seçiminde şirketler için önemli kriter, markaları ile söz konusu si­tenin duruş olarak birbirini bütünlemesi. Peki, doğru uygulama nasıl olmalı? Öncelikle tüketicinin anlamlı bulabileceği şekillerde bu sitelerde yer almak çok önemli. Çünkü yalnızca rakiplerle değil, sosyal networkleri veya siteyi oluşturan içerikler arasında fark edilmeye çalışıyorsunuz. Bu alanlarda sadece banner çalışması yamak yeterli olmuyor. Yapılacak çalışmanın altını doldurmanız, sizi takibinde süreklilik yaratacak uygulamalar ile desteklemeniz gerekiyor. Bunun için de yalnızca pazarı, markanın ihtiyaçlarını ve tüketiciyi değil, kullanmayı planladığınız alanın kullanıcı segmentlerini de tanımlamanız ve onları anlamanız şart. Farklı tüketicilere, farklı içeriklerle gidebilmelisiniz.  

Kaynak: KobiFinans

Diğer Başlıklar

.tr alan adında yeni dönemİlk gelen ilk alırkuralı uygulanacak: .tr alan adında yeni dönem başlıyor!

23 Ağustos Dünya Hashtag Gününün bu yıl 15. yıl dönümü!

İnternet Hız Rekoru Yeniden Kırıldıİnternet kullanımı dünyada artmaya devam ederken hız konusunda da yeni gelişmeler yaşanıyor.

WhatsApp Yeni Güncellemesi ile Karşınızda!Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp yeni güncellemesi ile karşınızda

Elon Musk, 44 Milyar Dolara Twitterı Satın AldıElon Musk uzun süren çabalar sonucunda Twitterı satın aldı.

WhatsApp Gruplara Anket Özelliğini GetiriyorDünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, sesli mesajlara altı yeni özellik getireceğini duyurdu.

KVKK Nedir?6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kısaca KVKK, 7 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Instagram Yeni Özelliği ile Anne ve Babalar Çocuklarını DenetleyebilecekPopüler sosyal medya platformu olan Instagram, Aile Merkezi isimli yeni özelliğini ABD li kullanıcıların beğenisine sundu.

İnternet ve Sosyal Medya Platformlarında Verilerinizi Korumanızı Sağlayan İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Nedir?Sosyal medya platformları başta olmak üzere internetteki tüm hesaplarımızı korumak için tek bir şifre yeterli değildir.

Instagram Videolarına Otomatik Türkçe Altyazı Özelliği GeldiDünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram iki yeni özellik daha getirdi.

Bu yazı 3643 defa okunmuştur.

Bayilik Başvurusu

Heweso Ürünlerini satmaya hazır mısınız?