Heweso

❝ Başarılı kuruluşların keşfettiği gizli formül, müşterilere misafir ve çalışanlara insan gibi davranmaktır. ❞
Tom PETERS

MENÜ

Facebook, Saatler Süren Kesinti Hakkında Açıklama Yaptı

Tarihinin en büyük kesintilerinden birini yaşayan Facebook, konu ile ilgili açıklamada bulundu.

Tarihinin en büyük kesintilerinden birini yaşayan Facebook, konu ile ilgili açıklamada bulundu. WhatsApp, Instagram ve Facebook ana uygulamaları başta olmak üzere tüm hizmetlerinde yaşanan ve 8 saati bulan kesintiler nihayet sona erdi. Bu kesinti sadece kullanıcılar için değil Facebook alt yapısını kullanan koca bir sektör için de sorun teşkil etti. Birçok kişi ve kurum yaşanan kesinti sonrası Twitter da konu ile alakalı görüşlerini bildirdi. Kesinti sırasında özür dileyen Facebook sonrasında da konu hakkında blog yayınladı.

Yaşanan kesinti sonrası Facebook, mühendislik bloğunda paylaştığı yeni yazıyla olayı açıklığa kavuşturdu.

Facebook yaşanan sorunların nedenini şu şekilde açıkladı:

“Mühendislik ekibimiz, veri merkezlerimiz arasındaki ağ trafiğini koordine eden omurga yönlendiricilerindeki yapısal değişikliğin, merkezler arasındaki iletişimi kesintiye uğratan sorunlara neden olduğunu tespit etti. Ağ trafiğinde yaşanan bu kesinti, veri merkezlerimiz arasındaki iletişimi kademeli olarak etkileyerek hizmetlerimizin durmasına sebep oldu.

Hizmetlerimiz artık tekrar erişilebilir durumda ve tamamen normale dönmeleri için aktif olarak çalışıyoruz. Bu kesintinin temel nedeninin hatalı bir yapılandırma değişikliği olduğuna inandığımızı bir kez daha netleştirmek isteriz. Ayrıca kapalı kaldığımız süre boyunca kullanıcı verilerinin ihlal edildiğine dair hiçbir kanıtımız yok.

Dünyanın dört bir yanındaki insanlar ve işletmeler, bağlantı kurmak için her gün bize güveniyor. Bu gibi durumların insanların yaşamı üzerindeki etkisi ve hizmetlerimizdeki kesintiler hakkında kamuoyunu bilgilendirme sorumluluğumuzun farkındayız. Etkilenen tüm kişilerden özür dileriz. Alt yapımızı daha dayanıklı hale getirmek adına, bugün yaşananlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için çalışıyoruz.”

Diğer Başlıklar

.tr alan adında yeni dönemİlk gelen ilk alırkuralı uygulanacak: .tr alan adında yeni dönem başlıyor!

23 Ağustos Dünya Hashtag Gününün bu yıl 15. yıl dönümü!

İnternet Hız Rekoru Yeniden Kırıldıİnternet kullanımı dünyada artmaya devam ederken hız konusunda da yeni gelişmeler yaşanıyor.

WhatsApp Yeni Güncellemesi ile Karşınızda!Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp yeni güncellemesi ile karşınızda

Elon Musk, 44 Milyar Dolara Twitterı Satın AldıElon Musk uzun süren çabalar sonucunda Twitterı satın aldı.

WhatsApp Gruplara Anket Özelliğini GetiriyorDünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, sesli mesajlara altı yeni özellik getireceğini duyurdu.

KVKK Nedir?6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kısaca KVKK, 7 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Instagram Yeni Özelliği ile Anne ve Babalar Çocuklarını DenetleyebilecekPopüler sosyal medya platformu olan Instagram, Aile Merkezi isimli yeni özelliğini ABD li kullanıcıların beğenisine sundu.

İnternet ve Sosyal Medya Platformlarında Verilerinizi Korumanızı Sağlayan İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Nedir?Sosyal medya platformları başta olmak üzere internetteki tüm hesaplarımızı korumak için tek bir şifre yeterli değildir.

Instagram Videolarına Otomatik Türkçe Altyazı Özelliği GeldiDünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram iki yeni özellik daha getirdi.

Bu yazı 837 defa okunmuştur.

Bayilik Başvurusu

Heweso Ürünlerini satmaya hazır mısınız?